Cocktailkurs med norgesmester Odd Arne
10 nov
2016

Cocktailkurs med norgesmester Odd Arne

Skal det være en Cosmopolitan, eller hva med en god gammeldags Dry Martini? Odd Arne Ørbakk, norgesmester i cocktailmixing, lærer deg hvordan du kan lage din egen drink på cocktailkurs hos Br. Stensby’s Eftf lørdag 12. november.

Tekst og foto: Ina Øien.

Under Smaksfestivalen i fjor var de en av stoppene på akevittoget. I år holder Br. Stensby’s Eftf cocktailkurs.

– Jeg skal lære de som kommer å lage noen klassiske, litt gamle cocktailer. Som for eksempel Between the Sheets, Dry Martini, White Lady og Cosmopolitan. Vanlig standard cocktailer, som jeg for så vidt synes folk drikker for lite av, sier Odd Arne Ørbakk.

Han er eier og driver av Br. Stensby’s Eftf og har god peiling på cocktailer. I 2011 ble han norgesmester i cocktailmixing med drinken «Big Lips», og flere ganger har han vært på vinnerlaget når Østlandet har slått de andre landsdelene under NM.

– Hvordan er interessen for cocktailer?

– Det går litt i bølger. Men nå føler jeg at interessen er oppadgående. I Oslo og mange andre større byer har det dukket opp rene ginbarer. Og gin er veldig ofte en ingrediens i klassiske cocktailer, forteller Odd Arne.

På kurset vil deltakerne lære om teknikk, oppskrifter og smakssammensetninger. Naturligvis får de også prøvd seg bak bardisken.

– Hva er forskjellen på en drink og cocktail?

– En cocktail er en drink som gjerne serveres i et cocktailglass. Vi siler som regel av isen, og det er mindre mengde, men mer konsentrert, forteller Odd Arne.

Den populære puben i Elverum er kjent for sine cocktailer. Også Frode Wardenær, som jobber i baren, er norgesmester i cocktailmixing.

– Vi får mye skryt for drinkene våre og prøver alltid å lage gode cocktailer fra bunnen av. De skal være gode, rene og klare på smak – da må man bruke gode råvarer. Og så prøver vi alltid å pynte så de ser lekre, delikate og ordentlige ut, sier Odd Arne, som ser frem til halvannen time med cocktailkurs lørdag 12. november.