Kommunikasjonssjef Kate Langsethagen og kommunikasjonsmedarbeider Nora F. Nygaard er godt fornøyd med de nye nettsidene. Kommunikasjonssjef Kate Langsethagen og kommunikasjonsmedarbeider Nora F. Nygaard er godt fornøyd med de nye nettsidene.
03 mar
2017

Nytt fra Elverum kommune: Nye nettsider

Vi har nå fått på plass nye kommunale nettsider, med et renere og mer brukervennlig design. Tanken er at brukeren – du som innbygger – skal stå i fokus, og at du enkelt skal kunne finne frem til relevant informasjon.

Tekst og foto: Elverum kommune.

Vi er i en digitaliseringsalder, der web og mobil er en stor del av hverdagen vår. I takt med tiden har forventningene våre blitt høyere, blant annet til at informasjon skal være lett tilgjengelig – ikke minst på digitale flater. Våre tidligere nettsider ble laget i 2012. Mye har skjedd på webfronten de siste fire-fem årene, og det var på tide å gjøre nettsidene mer brukervennlig.

Brukeren i fokus

Vi har fokusert på at nettsidene skal være mer brukervennlige enn før, og at det skal være lett å finne frem til tjenestene våre og intuitivt for brukerne.

– En kommunal nettside inneholder mye informasjon om mange ulike tjenester, og det vil alltid være en utfordring å finne en struktur som gjør at det skal være lett å finne det man er på jakt etter, sier kommunikasjonssjef Kate Langsethagen.

Under arbeidet med nye nettsider har vi kjørt brukerundersøkelser, og testet oss frem til at dette skal fungere for de aller fleste.

Nye funksjoner

I den nye løsningen har vi fått på plass en egen chatløsning, der du kjapt kan få svar på dine spørsmål. Chatten besvares av servicekontoret, som er kommunens kontaktpunkt mot publikum.

Vi har også fått på plass en praktisk løsning der du kan slå opp ulike byggetiltak. Skal du eksempelvis bygge en terrasse, kan du enkelt finne konkret informasjon om dette. I løpet av vinteren/våren får vi også en løsning der du kan melde fra om feil innen veg, brøyting og andre tekniske områder, som blant annet hull i vegen.

Tilpasset mobil

De nye nettsidene er tilpasset de som besøker oss via mobil eller nettbrett. Dette var en funksjon de gamle nettsidene våre manglet, og vi er glad for at vi nå har en løsning som ivaretar dette. Kommunikasjonssjefen er godt fornøyd med de nye nettsidene.

– Det er stas å ha fått på plass nettsidene, og vi gleder oss til å ta de i bruk. Kommunikasjon og serviceenheten i kommunen, webutviklerne og IT har samarbeidet godt for å få dette i havn, og resultatet er vi stolte av, sier Langsethagen.

Videre gang

Vi har brukt det digitale byrået Vangen & Plotz på Hamar til å utvikle nettsidene med oss. Vi skal i tiden fremover kontinuerlig utvikle nettsiden, blant annet gjennom brukertesting og analyse av brukerdata. Det er viktig at vi som en kommune leverer gode og lett tilgjengelige tjenester på nett. Vårt neste digitale mål er å gjøre alle skjemaene digitale – noe vi planlegger å gjøre i første halvdel av 2017.

Har du noen synspunkter vedrørende de nye nettsidene?
Vi tar gjerne i mot ris eller ros på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..