Hovedregelen er at foreldre deler foreldreansvaret ovenfor barna. Ved skilsmisse opprettes vanligvis felles avtale om deling av samværsretten. Det er normalt at begge har foreldreansvaret sammen. Foreldreansvaret kan deles 50/50, men andre ordninger er også vanlig. Bestemmelser om foreldreansvaret og hvem av foreldrene barnet skal bo hos er fastsatt i barneloven kapittel 5. Blir ikke foreldrene enige om hvor barnet skal bo, avgjøres spørsmålet av retten, jf. lovens § 36.

Elverumsing og tidligere digital sjefredaktør i danske Ekstra Bladet, Geir Terje Ruud (53), har gitt ut reiseguide om København. I boka får du 100 tips til hva du bør se og oppleve i den danske hovedstaden.

I løpet av de tre siste årene har El-montasje Elverum AS gått fra 12 ansatte til 22, og fra underskudd til millionoverskudd.

21. januar ga Hilde Evensen (55) fra Elverum ut diktboka «Livets speil – farger og nyanser». Boka inneholder cirka 60 dikt og er alt solgt i over 500 eksemplarer.

Kulturkollektivet i Elverum har fått sitt eget lokale. Adressen er Storgata 37, samme bygg som Castello kebab og pizza, vis-à-vis Kremmertorget.

Det siste året har Family Sports Club (Sentrum og Terningen Arena) investert i nytt utstyr for cirka 1,2 millioner kroner.

Side 1 av 4