Administrasjonen i El-montasje Elverum AS er storfornøyde med driften om dagen. Fra venstre: Annette Maribo Bråtane, Anthoni Hulthin, Bjørnar Grindvoll og Erik Græsmo. Administrasjonen i El-montasje Elverum AS er storfornøyde med driften om dagen. Fra venstre: Annette Maribo Bråtane, Anthoni Hulthin, Bjørnar Grindvoll og Erik Græsmo.
24 apr
2017

Gode tider for El-montasje Elverum AS

I løpet av de tre siste årene har El-montasje Elverum AS gått fra 12 ansatte til 22, og fra underskudd til millionoverskudd.

Redaksjonell annonse. Tekst og foto: Ina Øien

Etter flere år på minussiden begynte det å snu for El-montasje Elverum AS sommeren 2014. Arbeidsstokken ble noe redusert og arbeidet effektivisert. Det ble satt fokus på gode rutiner, bedre oppfølging av kunder og i tillegg å skape et godt arbeidsmiljø blant de ansatte. Det har gitt resultater. I 2015 omsatte selskapet for 22 millioner kroner, med et resultat på 9 %. I fjor økte omsetningen til 31,5 millioner kroner, med et resultat på over 10 %.

– Jeg synes vi har fått til en ganske god bedrift, sier daglig leder, Bjørnar Grindvoll, beskjedent.

Godt arbeidsmiljø

I takt med stadig flere oppdrag og bedre økonomi har selskapet ansatt flere. I dag er det totalt 22 som jobber i El-montasje Elverum AS. 15 elektrikere, 3 lærlinger og 4 i administrasjonen. I tillegg har de en på opplæring fra NAV. Før mai begynner en elektriker til, og etter sommeren enda en. Ifølge daglig leder Bjørnar er en av suksessfaktorene til bedriften det gode arbeidsmiljøet.

– For meg er det viktig at folk trives på jobb og synes det er bra å være her. Vi er en del av samme lag alle som jobber her, og vi skal løse oppgaver sammen. Vi gjør mye sosialt. Tar en tur på byen, bowler og reiser på turer. I fjor var hele gjengen i Praha sammen med samboere og ektefeller, forteller Bjørnar.

Fokus på kunden

Selskapet, som ble etablert i 1998, har hatt flere store prosjekter de siste årene. Deriblant Kiwi Fjeldset, Kiwi Trysilvegen og det nye anlegget til Eidsiva bioenergi. I skrivende stund jobber de med blant annet Grue rådhus, Bruvoll fengsel, Sparebanken Hedmark og to seksmannsboliger i Moelv. Rammeavtalen de har med Forsvarsbygg drar også inn flere jobber.

– Vi har en god deling mellom privatkunder, rammekunder og oppdrag fra hovedentreprenører. Fokuset vårt er hele tiden på kunden og deres behov. Vi skal være en god servicebedrift. Vi kommer til avtalt tid, gjør en god jobb, rydder etter oss, kommer med gode råd og fakturer som avtalt. Vi har ikke lykkes hvis kunden ikke er fornøyd med det vi gjør, sier Bjørnar, som tok over som daglig leder i mai 2014. Han eier også 9 % av bedriften. Resten eies av Elnett Øst.

Ser fremover

De siste årene har El-montasje Elverum AS bygd opp god kompetanse innenfor datanettverk, fiber og verifisering av slike type anlegg. De har blant annet investert rundt 200 000 kroner i måleinstrumenter og verifiseringsutstyr for å dokumentere alt de leverer, slik at kunden vet at de får det de betaler for. Nå retter de fokus mot solcelleanlegg.

– Det kommer mer og mer i forbindelse med «Det grønne skiftet» og vi ønsker å være med på den utviklingen. Vi ønsker å lære oss mer om solcelleanlegg og kunne tilby det til kundene våre etter hvert, sier Bjørnar.

Han ser lyst på fremtiden og tror utbyggingen av Ydalir og nyetableringer på Grindalsmoen i forbindelse med den nye vegen vil gi flere gode jobber. Den daglige lederen har dog ingen store mål om å bli vesentlig større.

– Vi ønsker å stabilisere oss der vi er i dag, og ligge på rundt 30 til 35 millioner kroner i omsetning i året. Vi må bare være skjerpa, stå på, jobbe og gjøre det beste vi kan, så har jeg troa på at vi kan gjøre det like bra i fremtiden og. Det viktigste er at vi er konkurransedyktige og at vi klarer å tjene penger på det vi gjør, sier Bjørnar.

De siste årene med plusstall har gjort at El-montasje Elverum AS har kunnet sponse både svømming, fotball og håndball i Elverum. Det kommer de til å fortsette med.

– Det er fint å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, som vi faktisk lever av, avslutter Bjørnar med et smil.

PS: El-montasje Elverum AS er nå miljøsertifisert gjennom Miljøfyrtårn. Dette sikrer en god kvalitetskontroll i alt de driver med.