Catrina Massafra White er godt fornøyd med den nye uteserveringen. Det er kundene også. Catrina Massafra White er godt fornøyd med den nye uteserveringen. Det er kundene også.
30 jun
2017

Kjempepopulær ny uteservering

Den nye uteserveringen til Kafe Øst, som stod ferdig før sommeren, har blitt tatt godt imot. – Det er fullt her nesten hele tiden, sier innehaver Catrina Massafra White.

Tekst og foto: Ina Øien.

Tidligere var det nesten ingen som brukte verandaen.

– Jeg tenkte at vi måtte utnytte de arealene vi har. Har vi ikke sol, så må vi finne på noe annet. Da ble det tak! Og det angrer vi ikke ett sekund på, legger hun til.

DSC04379Palmene på Kafe Øst har blitt populære. I tillegg til nytt pergolatak har uteplassen fått nye møbler, lamper, et utekjøkken og ikke minst grønne planter, deriblant to palmer.

– Det er litt sydlandsk stil. Dette skal være et norsk-italiensk sted. Jeg elsker selv palmer og mange har sagt de får litt feriefølelse av å være her, sier Catrina, som er utdannet interiørarkitekt.

Målet er å bruke uteplassen året rundt. Etter hvert skal de montere varmelamper. Mange har alt leid uteplassen til bursdager, dåp, avslutningsfester og «dagen før bryllup»-fester.

Catrina tok over som eier for to år siden, da det het Lunsjkroken.

– Det har gått som forventet. Jeg var bevisst på at jeg skulle gjøre det om til mitt eget, og forberedt på at det kom til å ta litt tid. Vi har mistet noen stamkunder, men også fått mange nye, forteller Catrina.

I oktober i fjor startet de med steinovnsbakt pizza. Etter det har omsetningen doblet seg.

– Vi prøvde først under Elverumsdagene. Etter det var det flere kunder innom daglig og spurte etter pizza. Da skjønte jeg at jeg måtte satse på det, smiler Catrina, og legger til at hun hadde ikke klart det uten gode kolleger. Per dags dato er de åtte ansatte, inkludert ferievikarer.

Steinovnspizzaen står på menyen fra klokken 12 hver dag. De har også vanlig lunsjmeny. Fredager og lørdager har Kafe Øst kveldsåpent. Da stenger kjøkkenet klokken 22.

DSC04380