Geir Terje Ruud er ny utviklingsdirektør i NTB. Geir Terje Ruud er ny utviklingsdirektør i NTB.
04 jul
2017

Elverumsing ny utviklingsdirektør i NTB

Geir Terje Ruud (54) fra Elverum, nå bosatt i Oslo, er ansatt i NTBs ledergruppe som utviklingsdirektør.

Tekst og foto: Ina Øien.

Geir Terje var sentral i utviklingen av VGs digitale plattformer og var den første digitale sjefredaktøren i danske Ekstra Bladet. De siste årene har han jobbet som konsulent. Han var også med å starte Oslo Media House i 2014, hvor han fortsatt er styreleder og eier.

– Det er alltid en god følelse å bli valgt ut til en jobb. Jeg er omtrent like stolt nå som da jeg fikk sommerjobb i Østlendingen i 1982, men denne gangen er det mer fortjent at jeg får jobben. Og så er det jo en ordentlig «voksenjobb», etter nesten fem år som selvstendig med masse frihet og tidenes lengste arbeidsdager, sier Geir Terje.

Han starter i jobben på deltid i sommer og er i full gang fra oktober.

NTB, som fyller 150 år 1. september, er landets største leverandør av innholdstjenester i tekst, bilder, video og grafikk til norske medier.

– Hva innebærer stillingen?

– Det er en bred jobb. En del handler om forretningsutvikling av NTB. Vi skal skape nye produkter og forbedre gamle, så det blir økonomi til at Norge kan ha en nasjonal nyhetstjeneste i 150 år til. En annen del handler om utvikling. Vi skal sørge for at kundene får varsel om viktige nyheter i samme sekund som de sendes ut. Det virker i dag og det skal også virke i fremtiden. Vi skal også sørge for at alle produkter og tjenester er gode å jobbe med for medarbeiderne og at kundene opplever oss som en god leverandør. Og så kommer det aller morsomste: Vi skal skape noe vi ikke aner hva er, løse oppgaver kundene ikke visste de ønsket å få løst og bli et sted folk kommer på besøk for å høre hva i all verden vi holder på med.

Vil du vite mer om Geir Terje Ruud? Les portrettintervjuet med han fra Magiske Øyeblikk Elverum utgave 6 2016 her.