Fra venstre: Hanna Helseth, Anne Gine Berg og Linn Wold. Fra venstre: Hanna Helseth, Anne Gine Berg og Linn Wold.
05 jul
2017

Nye eiere av Optimal Design

Linn Wold, Hanna Helseth og Anne Gine Berg har kjøpt selskapet Optimal Design, som driver med design og produksjon av reklameartikler og trykksaker. Jentene tok over bedriften etter Knut Wollum 26. juni.

Tekst og foto: Ina Øien.

– Jeg har trykt bildene mine hos Optimal Design en stund og derfor tilbrakt en del tid her. Da jeg fikk vite at de skulle selge var det naturlig at jeg var veldig interessert, sier Linn Wold, som er illustratør og driver selskapet Linn Wold AS.

Hanna Helseth jobber også i Linn Wold AS, som salgs- og markedssjef. Anne Gine er helt ny i bransjen.

– Vi ser mye potensial her. Det var også derfor jeg turte å bli med. Vi har stor tro på at vi kan få til noe som kan bli lagt merke til her i byen, sier Anne Gine.

Mens hun skal være inkludert i den daglige driften, kommer Linn og Hanna til å være mer «passive» eiere, med hovedfokus på Linn Wold AS.

– Men vi kommer til å bidra med det vi kan i perioder og når det er mye å gjøre. Vi har begge erfaring fra bransjen, sier Hanna, som har jobbet med markedsføring i flere år. Linn jobbet som grafisk designer før hun ble illustratør på heltid.

De nye eierne har tatt over alt utstyr. De tre ansatte i Optimal Design beholder jobbene sine, og produksjonen fortsetter som normalt. Planen er å skifte navn og profil i løpet av sensommeren/høsten. De har stor tro på at det er liv laget for selskapet.

– Det er jo litt gøy at vi er tre unge damer som satser. Generelt er det mange menn som jobber i bransjen. Vi ser kanskje ting fra et litt annet perspektiv. Det skjer mye i Elverum gjennom året som trenger profilering, og vi har mange kontakter her, så vi har tro på at vi skal klare oss godt, sier jentene.

Optimal Design ble stiftet i desember 2015. 1. februar 2016 åpnet de i Storgata 15 (passasjen) i Elverum. Selskapet tilbyr alt innen profilering, som for eksempel plakater, frosting på vinduer, bildekor, beachflagg, bannere, klistremerker og visittkort.