I dag åpnet Zoo-1 Elverum. Butikksjef Eva Sveen Evensen (til høyre) og Stine Madelen Øien ønsket kunder velkommen med kaffe, vafler, kake og 25 prosent rabatt på hele butikken. I dag åpnet Zoo-1 Elverum. Butikksjef Eva Sveen Evensen (til høyre) og Stine Madelen Øien ønsket kunder velkommen med kaffe, vafler, kake og 25 prosent rabatt på hele butikken.
10 aug
2017

I dag åpnet Zoo-1 Elverum

Etter iherdig jobbing de siste dagene, kunne Eva Sveen Evensen og Stine Madelen Øien endelig åpne dørene og ønske velkommen til Elverums nye dyrebutikk; Zoo-1 Elverum.

Tekst og foto: Ina Øien.

– Vi har jobbet fra tidlig morgen til sent på kveld for å bli ferdig. Alt er ikke helt på plass ennå, men det aller meste, sier Eva Sveen Evensen. Hun er butikksjef i den nye dyrebutikken, som holder til i YC-gården, like ved Kiwi Elverum.

Eva er godt kjent i lokalene – her jobbet hun nemlig i dyrebutikk fra 1999 til 2006. Siden har hun drevet dyrebutikk på Flisa og senere Tropehagen Zoo Kremmertorget, som ble lagt ned i april. Hun er strålende fornøyd med de nye lokalene.

IMG 7817Hunde- og kattefôr er det største trekkplasteret til butikken. Zoo-1 Elverum selger blant annet Canagan, Symply og Royal Canin – de to førstnevnte får du kun kjøpt hos Zoo-1. – Det kunne ikke ha blitt bedre! Jeg er så fornøyd med alle som har stått på. YC Eiendom, som er utleier, fortjener full ros for jobben de har gjort. Har det vært noe vi har trengt hjelp til, så har de kommet på minuttet.

Hundesalong

Lokalene er totalrenovert og butikken stappfull av mat og utstyr til alt fra fugl, fisk og hund, til katt, marsvin og hamster.

– Vi har egentlig mye av alt! Vi har et veldig stort varesortiment, sier Stine Madelen Øien, som utgjør resten av staben. Hun har fem års erfaring fra bransjen.

Planen utover høsten er å starte hundesalong på bakrommet, der man på bestilling tilbyr klipp, vask, føn og kloklipp.

– Det er et hett marked! Stort sett alle Zoo-1-butikkene som har hundefrisører er fullbooket ut året, forteller Magnus Skrabeklev, og oppfordrer til å ta kontakt hvis du er hundefrisør og kunne tenkt deg et samarbeid med dyrebutikken.

Sunt med konkurranse

Skrabeklev er fra Porsgrunn og er eier og daglig leder av butikken, samt en Zoo-1-butikk i Bodø og en i Bergen. I løpet av de neste par årene har han som mål å åpne ti til. Han har stor tro på butikken i Elverum.

– Det var først Eva som tok kontakt med kjeden, og så ble jeg kontaktet av kjeden igjen, som lurte på om jeg ville starte butikk her. Og det ville jeg! Jeg har stor tro på Elverum, sier Skrabeklev, som har en administrativ rolle i butikken. Den daglige driften er det Eva som skal ta seg av.

– Du tror Elverum er stort nok for to dyrebutikker?

– Ja, det tror jeg. Det er bare sunt med konkurranse. Da må man skjerpe seg og sørge for at man er best i bransjen.

Vurderer reptiler

15. august trår den nye forskriften som gjør det lovlig å eie slanger, øgler og skilpadder i kraft. Butikken vurderer å ta inn reptiler.

– Det er et hett tema, men foreløpig følger vi bare med og venter på at Mattilsynet kommer med noen føringer. Når vi vet mer og har bestemt oss for hvordan vi skal gjøre det så må de ansatte på kurs før vi kan starte salget, sier Skrabeklev.

Også nettbutikk med en click and collect-tjeneste er med i de videre planene. Antakeligvis er det på plass våren 2018.

Zoo-1 er Norges største zoo-kjede, med over 40 butikker, spredt over hele landet.