Gine Camilla Bjørnebo (t.v.) og Lisbet Nordsveen foran den nye inngangen. Gine Camilla Bjørnebo (t.v.) og Lisbet Nordsveen foran den nye inngangen.
21 aug
2017

Nye lokaler med inngang fra Storgata

Barneutstyrsbutikken Babble har flyttet inn i nye lokaler på Kvartalet – bare få meter fra de gamle lokalene. – Skal man være i Storgata så får man ikke bedre beliggenhet enn dette, stråler Lisbet Nordsveen og Gine Camilla Bjørnebo, som eier og driver butikken.

Tekst og foto: Ina Øien.

Dette er de fjerde lokalene til Babble, som startet opp i Glitre i 2007. Siden har barneutstyrsbutikken vært i Storgata 23 og Kvartalet. I begynnelsen av august tok de over de gamle lokalene etter Vitusapotek, som har flyttet til Kremmertorget.

– Det er deilig å kunne se ut mot Storgata. Det kunne vi for så vidt før også, men nå er vi enda nærmere og får bedre kontakt med kundene, sier Lisbet og Gine Camilla.

Større og mer praktisk

Babble var på plass i de nye lokalene torsdag 10. august, samme uke som Elverumsdagene. Flyttingen foregikk mens butikken holdt åpen.

– De nye lokalene er litt større og romsligere. Og så har vi alt på samme plan nå. Før hadde vi lager i kjelleren og måtte låse butikken for å gå ned å hente varer. Det er mye mer lettvint nå som vi har lager på bakrommet, sier Lisbet og Gine Camilla.

De stortrives i Storgata og kunne ikke tenke seg å flytte inn på et større senter.

– Vi synes de som driver nisjebutikker, som oss, bør være i Storgata. Det er da man overlever. Dessuten blir alt så likt på sentrene. Det er de samme butikkene stort sett overalt.

10 år

I januar i år fylte butikken ti år. Ifølge damene har det vært ti fantastiske år, med opp- og nedturer.

– Vi har lært den harde veien. Det var ingen av oss som hadde drevet butikk før. Begge er helseutdannet. Så det har vært godt å være to om det, med samme målsetting.

– Og hva var målsettingen?

– Å skape sin egen arbeidsplass. Og det holdt ikke bare med én 100 prosent stilling. Begge skulle ha 100 prosent. Noen ganger må vi ta en pause å si «Ja, vi klarte det!», smiler damene.

I tillegg til butikken i Storgata driver de også nettbutikk. Om lag 40 prosent av omsetningen kommer fra den.

– Vi hadde ikke klart oss uten! Mye av arbeidsdagen går med på å pakke og sende varer. På nettet er konkurransen enda større, så vi er glad for at folk finner oss og velger oss, avslutter Lisbet og Gine Camilla.