Fra venstre: Per R. Grini, Josefine Kohmann Skjønsberg og Line Olbergsveen. Fra venstre: Per R. Grini, Josefine Kohmann Skjønsberg og Line Olbergsveen.
13 sep
2017

– En drøm å ta over KjøkkenSenteret

1. september overtok Line Olbergsveen KjøkkenSenteret i Elverum etter Per R. Grini. Med det ble en mangeårig drøm oppfylt.

Tekst og foto: Ina Øien.

– Det har vært min drøm i alle år å drive egen butikk. Så da Per ringte var det ikke vanskelig å si ja, stråler den ferske eieren.

Hun har jobbet i forretningen i ti år, med unntak av ett år, da hun også jobbet med Sigdal-kjøkken.

Går av med pensjon

Det er pensjonisttilværelsen som gjør at Per nå kaster inn håndkleet.

– Jeg har solgt Sigdal i 30 år. 21 av dem har jeg vært her. Det har stort sett vært glede, men ikke hele tiden. Det krever sitt å drive alene. Det er mye regler å sette seg inn i, samtidig som man må finne opp kruttet på nytt når det gjelder markedsføring, sier Per.

Han blir med ut året og fullfører blant annet et prosjekt på Trolltoppen. Tidligere har de levert kjøkken til Gammelbruplassen og Lillebakken Terrasse. KjøkkenSenteret har mange proffkunder. De samarbeider både med entreprenører og husprodusenter i området.

Per tror godt renommé, god service og ikke minst god kvalitet, er grunnen til at firmaet har klart seg så bra i mange år.

– Sigdal er best i klassen. Vi har hatt andre kjøkken og, men det er ingen som slår dem. Verken på kvalitet, leveranse eller montering.

– Jeg starter ikke på scratch

Line er glad for å ta over en allerede godt etablert forretning som hun kjenner godt.

– Jeg starter ikke på scratch, men med en godt innarbeidet kundegruppe. Jeg kjenner de godt, og de kjenner meg. Nå er målet mitt å få inn litt flere privatkunder, sier Line, som har solgt kjøkken over hele landet. Det lengste unna var til ei hytte i Hammerfest.

Med seg har hun selger Josefine Kohmann Skjønsberg. Hun er helt ny hos KjøkkenSenteret, men er godt kjent med Sigdal fra der hun jobbet tidligere.

– Josefine er kjempedyktig dame. Hun startet 1. september. Hun er godt i gang og er veldig dyktig på alle produktene vi har i sortimentet vårt, sier Line.

– Fantastisk mulighet

Hun forteller at det er bra trøkk i butikken om dagen og at hun har fått mange hyggelige tilbakemeldinger etter overtakelsen.

– Hvorfor er dette drømmen din?

– Jeg brenner for både salg, kjøkken, design og farger. Det står Sigdal både i panna og hjertet mitt. Jeg får drive med det jeg elsker, og da kan du ikke få en bedre arbeidsplass. Og i hvert fall ikke nå som jeg i tillegg får drive den selv. Det var helt fantastisk å få denne muligheten, smiler hun.