Frode Wardenær er teamleder for den nye baren og restauranten på Scandic Central Elverum. Frode Wardenær er teamleder for den nye baren og restauranten på Scandic Central Elverum.
01 des
2017

Baren på Scandic Central Elverum har åpnet

– Dette er en bar for alle, ikke bare hotellets gjester, så vi håper elverumsinger kommer til å bruke oss, sier Frode Wardenær, barsjef på Scandic Central Elverum. I går åpnet den nye, freshe baren.

Tekst og foto: Ina Øien.

Det er en spent og stolt barsjef som ønsker velkommen.

– Det er gøy å få være med på å forme noe fra starten av, sier Frode Wardenær.

– Hyggelig liten dagligstue

Han er ny på Scandic, men ikke i utelivsbransjen. Frode har tidligere vært barsjef på Brochmann, assisterende daglig leder på Lokket og de siste ti årene barsjef hos Brødrene Stensbys. Nå er han klar for nye utfordringer, som teamleder for baren på Scandic Central Elverum, og etter hvert teamleder for restauranten, når den åpner i januar.

DSC04990Frode er godt fornøyd med den nye kaffemaskina, som skal brukes både til å lage vanlig kaffe og kaffebaserte drinker. – Dette skal være en hyggelig liten dagligstue midt i Elverum, hvor du kan komme å prate og få servert en god cocktail i en hyggelig atmosfære. Vi kommer også til å ha noen små tapasretter på menyen, forteller Frode.

Han er ikke bare en erfaren bartender, men også en merittert. I 2013 vant han Østlandsmesterskapet i cocktailmixing. I 2014 vant han NM, og samme året representerte han Norge i VM i Sør-Afrika, hvor han nådde til finalen.

– Vi har jobbet hardt med å lage en spennende cocktailmeny her. På barkartet står rundt 15 til 20 ulike cocktailer, men vi kan lage flere. Det er bare å komme med ønsker, smiler Frode.

Kaffebaserte cocktailer

I den nye baren står en splitter ny italiensk kaffemaskin av merket La Spaziale. Maskinen skal ikke bare brukes til å lage cappuccino, macchiato, mocca og espresso, men også kaffebaserte cocktailer.

– Det tok ikke helt av i starten da jeg begynte å lage det for noen år siden, men etter hvert har interessen for espresso-baserte cocktailer økt. Nå som vi har en så bra kaffemaskin kommer jeg til å jobbe med å utvide repertoaret enda litt mer, sier Frode.

Foruten kaffebaserte drinker, er også musserende drinker i siget om dagen, som aperol spritz og mimosa. Flere av de tradisjonelle cocktailene har også fått sin renessanse.

– Det er mange klassikere som gjenoppstår i nye, freshe varianter. Det er ofte rene smaker, hvor bartenderens håndverk kommer godt frem. Så har vi også en del urtebaserte drinker. Man ser at kjøkken og bar fusjonerer litt. Krydderurter som blir brukt på kjøkkenet plukker bartendere med seg og bruker i baren også.

Torsdager, fredager og lørdager

I første omgang skal baren være åpen fra klokken 18 torsdager, fredager og lørdager.

– Vi håper at hele Elverums befolkning kommer til å bruke oss. Jeg er kjempespent og gleder meg masse til å komme i gang, sier Frode og ønsker velkommen.

DSC04967Den nye baren på Scandic Central Elverum.

DSC04978