Frøydis I. Fredrikson (t.v.) og Heidi Tjugum i de nyoppussede lokalene til Aktiv Fysioterapi Elverum. Frøydis I. Fredrikson (t.v.) og Heidi Tjugum i de nyoppussede lokalene til Aktiv Fysioterapi Elverum.
04 des
2017

Sentrum Fysikalske Institutt med nytt navn og nyoppussede lokaler

Sentrum Fysikalske Institutt har byttet navn til Aktiv Fysioterapi Elverum og pusset opp lokalene i Elvarheimsgata 10 C.

Tekst og foto: Ina Øien.

– Vi har tatt bort noen kontorer og utvidet treningssalen. Lagt nytt gulv, nytt tak, malt noen vegger og fått inn en del nye treningsapparater og -maskiner, forteller fysioterapeut Frøydis I. Fredrikson.

Hun kjøpte seg inn på eiersiden 1. juli, og driver instituttet sammen med medeier og fysioterapeut Heidi Tjugum. Til sammen har de investert cirka 350 000 kroner i oppussingen.

– Vi begynte i juli, og har pusset opp parallelt med at vi har jobbet. Det har vært mye jobb, men nå er vi kjempefornøyde. Det har blitt akkurat sånn vi ønsket det. Det var nødvendig med nytt treningsutstyr for å få det tidsriktig i forhold til oppdatert forskning, forteller damene.

Mer passende navn

Med oppussingen og ny medeier syntes de også det var på sin plass med et nytt navn. Sentrum Fysikalske Institutt, som i sin tid ble startet av Anna Akre, er borte, og det nye navnet er Aktiv Fysioterapi Elverum.

– Vi fant ut at det er over 60 andre som heter Sentrum Fysikalske Institutt i Norge. Navnet forteller ingenting om hvor vi er, og så synes vi det hørtes litt passiviserende ut. Det nye navnet passer bedre. Det sier hvor vi er og hva vi er opptatt av. Begge er Aktiv instruktør-utdannet fra Norges Idrettshøgskole, jeg med Aktiv med artrose og Heidi med Aktiv med kreft, og begge mener at fysioterapi er noe du gjør, ikke noe du får, sier Frøydis.

Drive best mulig

Med større treningssal blir det bedre plass til gruppetimer. Frøydis har gruppetimer med Parkinsons-, KOLS- og artrosepasienter. Heidi har gruppetimer med kreftpasienter (Aktiv med kreft).

Med driftstilskudd og fulle timelister vil ikke damene tjene noe ekstra på oppussingen.

– Det handler ikke om pengene, men å drive best mulig, både for oss selv og pasientene. Vi har bare fått positive tilbakemeldinger og mange synes det er motiverende med noe nytt, i tillegg til at det er bedre plass her enn det var før, smiler damene, som for øvrig har ett behandlingsrom ledig og ønsker seg en ny leietaker (fysioterapeut).