Hanne Skaret på 22 år (23 år 30. desember) er ny eier av Floriss Elverum. Hanne Skaret på 22 år (23 år 30. desember) er ny eier av Floriss Elverum.
07 des
2017

Hanne (22) er ny eier av Floriss Elverum

Etter 12 år som eier og daglig leder har Tina Østerberg solgt Floriss Elverum. Den nye eieren er Hanne Skaret, som har vært frem og tilbake i butikken siden hun var 16 år.

Tekst og foto: Ina Øien.

– Det er mange nye utfordringer og blir mye jobb. Det er ikke bare å stå bak disken, men også mye papirarbeid. Det blir nok noen sene kvelder, men jeg skal klare det, smiler Hanne Skaret.

Hun begynte i butikken som 16-åring, da hun var utplassert fra videregående. Siden har hun vært frem og tilbake som ekstrahjelp og fast ansatt. 1. desember tok Hanne over som eier etter Tina Østerberg.

Fra blomsterbutikk til begravelsesbyrå

Det var Tina som startet butikken for 12 år siden, da under navnet Stil Blomster. Siden ble det en franchise-butikk under Floriss-kjeden.

– Jeg har jobbet i bransjen i 29 år. Nå syntes jeg det var på tide å prøve noe nytt. Jeg har alltid sagt at den dagen jeg skal gi meg med blomster så skal jeg starte som gravferdskonsulent, forteller Tina, som har fått seg jobb som nettopp det, hos Begravelsesbyrået Kordahl & Toverud som holder til på Flisa.

– Det har vært en livsstil å eie og drive egen butikk. Det har vært mange lange arbeidsdager, men det har vært hyggelig. Jeg har møtt mange hyggelige kunder og knyttet mange kontakter, sier Tina, som skal fortsette å jobbe tett med mennesker.

Stor tro på Hanne

Hun har stor tro på at Hanne vil drive butikken godt videre.

– Hanne er ung og har lyst til å drive. Hun har en utrolig arbeidsmoral som jeg kjenner meg godt igjen i. Hun har alltid sagt ja. Og så er hun flink med blomster og har god fagkunnskap, sier Tina.

– Har du noen tips til Hanne?

– Ta imot hjelp og råd, og yt service. Det kommer til å bli mange timer og noen lange stunder. Prat med de rundt deg og lag et godt team på jobben, sier Tina, og legger til at Hanne gjerne må spørre henne om råd.

– Målet har alltid vært å drive egen butikk

Å eie egen blomsterbutikk er en drøm som nå har gått i oppfyllelse for Hanne.

– Målet har alltid vært å drive egen butikk. Det blir utfordrende å ta over noe Tina har bygd opp, men nå har hun jobbet halvt frem til i høst og det har gått greit, så da tror jeg det skal gå fint fremover også, sier Hanne, som har fagbrev som blomsterdekoratør.

Alle ansatte beholder jobbene sine.

– Vi skal fortsette i samme spor som før, samtidig som vi skal prøve å utvikle oss. Jeg har med meg noen kjempeflinke ansatte, så jeg tror det skal gå bra, smiler den ferske eieren.