Samme uke som Smaksfestivalen går av stabelen er det så smått re-åpning av Hotel Central – nå Scandic Central Elverum. I lokalet kjent som «hylla» blir det både Cablis-smaking med Liora Levi som presenterer viner fra det anerkjente vinhuset Laroche, og Cognac-smaking med Patrick Braastad.

Romerne plantet vinstokker i dette området for over 1500 år siden, munkene videreførte og utviklet det, og franskmennene har tatt godt vare på det! Historie og tradisjon er dermed en viktig del av regionen Chablis, som produserer verdens mest berømte hvitviner.

For andre året på rad er Lundgaard med på Smaksfestivalen. I fjor hadde de øl- og sjokoladesmaking med ølkjenner Espen Smith. I år kommer Espen tilbake – denne gang for å delta på After Work klokken 16 på fredag.

Lørdag klokken 12 til 13.30 under Smaksfestivalen holder Vera Myklebust smaking av portvin og vafler på Glomdalsmuseet. Det er tredje året Glomdalsmuseet er med. I år skal de benytte en helt ny arena.

Nordisk mester i vinkelnermesterskap, Liora Levi, er med på tre arrangementer under årets Smaksfestival. To av dem finner du på Kafe Øst.

I fjor hadde Matglede besøk av øl-kjenner Espen Smith. I år kommer Synne Rustad.