Tekst og foto: Vigdis Marie Blikkberget

Tekst og foto: Vigdis Marie Blikkberget

Tekst og foto: Vigdis Marie Blikkberget

Forskningsinstituttet, SIFO, stilt menn og kvinner i alderen 18 til 80 år spørsmålet om de hadde strikket eller laget et plagg (eller andre produkter) av ull i løpet av de 12 siste månedene. Av et utvalg på 1004 respondenter svart 43 prosent av kvinnene og fire prosent av mennene «ja». De siste seks årene har antall strikkere hatt en enorm økning. Hvorfor det, spurte vi damene hos garnbutikken, Tre Nøster, i gågata i Hamar. 

Ønsker du å komme i skikkelig julestemning? For femte året på rad inviterer Domkirkeodden til Jul i Borggården; julemarkedet som i 2011 startet med et juleverksted og en eventyrstund. Med en publikumsrekord i fjor på 1800 besøkende tyder det på at arrangement stadig er i utvikling.

- Handleposer i begge hendene. Hjem for å lage mat etter skole og jobb, for så å hjelpe ungene med lekser før de skal videre til fritidsaktiviteter. Til tider høy temperatur og høyt tempo! Jeg husker jeg tenkte: Det må da være mange som har det på denne måten? Det var slik tankene begynte å forme seg, sier Lene Skullerud som for fem år siden startet Klatreveggen leksehjelp og læringssenter. 

Side 1 av 2