Bli med å lage folkefest i Vikingskipet
13 feb
2017

Bli med å lage folkefest i Vikingskipet

4. og 5.mars er det duket for VM allround i Vikingskipet. Skøyteløpere fra hele verden skal gjøre sitt ytterste for å lage folkefest, og ikke minst kjempe om de gjeveste medaljene. 

Tekst: Vigdis Marie Blikkberget 

Han har vært med på det før. Selv om mye går på rutine, ligger ikke Jon Andersen på latsiden av den grunn. 4.mars og 5.mars er det duket for nytt VM skøyter allround i Vikingskipet, og Jon sitt 20. internasjonale mesterskap i løpet av hans 18 år som driftssjef for Hamar Olympiske Anlegg.

- Forberedelsene til mesterskapet økte i intensitet like etter jul. Selv om mye går på rutine, stilles det stadig nye krav til gjennomføringen. Det kan være ny merking av baner, gjennomføring av lagtempo osv. Koble inn autopiloten og lene seg tilbake er med andre ord ikke et alternativ, sier Jon som har en perm for hvert mesterskap han har vært med på. Her kan han gå tilbake å lete opp detaljer, som hvor varmt det var i Vikingskipet til et eksakt klokkeslett, eller hvordan forholdene i hallen var da Gunda Niemann-Stirnemann satte ny verdensrekord på 3000 meter, under World Cup i skipet 17.februar 2001, på tiden 4.00,26.

- Da var det 14,7 gr i hallen, med reel luftfukt på 27,4. Istemperatur på -7,4. Videre startet dagen kaldt med utetemp på -13,3 kl 09.00 men steg og steg, så da Gunda gikk var utetemperaturen + 0,5. Kuldekompressor 1+4 gikk på 100 % som tilsvarer 62,5 % av totale kuldekapasitet, smiler Jon.Bilde 2 ny

Da startskuddet går lørdag 4.mars er det, med stort og smått, ca. 300 mennesker i sving for at utøvere og publikum skal få en god opplevelse under verdensmesterskapet. Selv er Jon sjef for et team på sju mann, inklusive han selv, som har følgende ansvarsområder: èn for det som har med kulde/istemperaturen i Skipet å gjøre, èn for varme/ventilasjon, èn på elektro og alle styresystemer, èn som fungerer som «alt mulig-mann» og rapporterer forhold til de som sitter ved «spakene» og to som kjører ismaskinene. Til en hver tid skal disse overvåke sine oppgaver, og rapportere til Jon om de minste avvik/forskjeller.

- Det er store forberedelser før et VM, og uka før mesterskap trappes arbeidsoppgavene opp. Alt skjer gradvis, og det er veldig viktig at varme, lys og kulde samhandles. For mye eller for lite av noe, kan ha fatale følger for noe annet. Mandag er det servicedag i Vikingskipet. Da kommer ulike leverandører, som for eksempel Scandec Lydsystemer, Stanley Security, Klimatjenester, EVRY, Kuldeservice, ENGO, osv. Da sjekkes alt fra ventilasjonsanlegg til brannalarmer, kuldemaskiner til startpistoler. Tirsdag morgen begynner vi å skru opp halltemperaturen, litt og litt frem til mesterskapsdagen. Vanligvis ligger halltemperaturen på ca. 8 grader. Under mesterskap skal den opp på det dobbelte. I løpet av lørdag og søndag skal Vikingskipet belyses av ca. 400 – 450 lamper samtidig. Hver og en lampe utgjør 2 kilowatt varme, til sammen ca. 800 kilowatt. Skrues disse på samtidig, vil isen bli alt for varm.  Tirsdag morgen setter vi derfor på kun 1/4 av lyset, onsdag 1/4, torsdag 1/4 og fredag settes det resterende på. Med tanke på isen skal denne bygges lag for lag, med maks 0,1 mm varmt vann (60 gr) om gangen, til de øverste 5 – 7 mm er beinharde. Det er blant annet denne «laminatisen» som gjør at Vikingskipet kan påberope seg tittelen «Verdens raskeste lavlandsbane». På mesterskapsdagen skal isen ha en topptemperatur på – 7 til - 7,5 grader. Hvor ofte den skal vannes og prepareres bestemmer overdommer etter råd og diskusjoner med iskjørere. Før lørdag skal det også legges kunstgress i midten av hallen hvor utøverne kan varme opp, forteller Jon som sitter på en «time for time tidsplan», og fyldig oversikt, over alt som skal ha en grundig gjennomgang og oppfølging. For «liten tue kan velte stort lass». Det fikk Vikingskipet sårt erfare under EM i 2006. Da sviktet to sikkerhetssystemer på styring/overvåking av kuldeanlegget, og det ble rett og slett en gedigen ispropp i anlegget som stoppet all sirkulasjon ut i banen.

- Når det ikke tilføres kulde under slike forhold, starter nedsmeltingen ganske raskt. Da måtte vi avlyse halve mesterskapsdagen på lørdag, forteller Jon.

Oktober 2016 lå et nytt banedekke, til en kostnad av 61 millioner kroner, klart i Vikingskipet. Kontrollmålinger av ferdig betongdekke viser en maks variasjon på 3 mm på 10.000 kvm. Jon takker Veidekke som har levert den fantastisk jevne overflaten. Det er også kjøpt inn to nye isprepareringsmaskiner som til sammen kostet 3 millioner. Disse er de mest avanserte som finnes på markedet. Det har også blitt investert ca. 900.000 kroner på å konstruere en ny vanningsvogn som gir mer nøyaktighet og lik istykkelse over hele vanningsflaten.

Til tross for dette er det ingen garanti for at et verdensmesterskap går knirkefritt, men det rikskjente idrettsanlegget skulle være godt skodd for eventuelle utfordringer som måtte komme, med mange sider risikoanalyse i bunn.

- Vi bestemmer heller ikke over været, men ønsket er et gedigent lavtrykk over Hamar under mesterskapet. Dette gir «tynnere» luft og det er lettere for skøyteløperne å gå fort. Et par verdensrekorder hadde vært stort, men den beste attesten jeg kan få er når speaker gjentatte ganger roper: - «New personal record», over høytaleranlegget. Det betyr at de beste skøyteløperne i verden kommer til Vikingskipet og går raskere enn de noen gang har gjort noe annet sted. Da vet jeg vi har gjort en god jobb med isen. Mitt mål er å lage like gode forhold for alle, og mange personlige rekord gjennom hele helgen, smiler Jon som ønsker både utøvere og tilskuer velkommen til folkefest i Vikingskipet, 4. - 5.mars.