Med lidenskap for faget
19 mai
2017

Med lidenskap for faget

- Gleden av å jobbe med noe som spirer og gror, ingen dag som er lik og at vi har så mange fantastiske og trofaste kunder, gjør meg veldig glad og takknemmelig, smiler Liv Kjersti Tangen som i 2012 tok over Astoria Blomster.

Tekst og foto: Vigdis Marie Blikkberget

 

Astoria blomster er Hamars eldste blomsterfaghandel. Siden 1940 har de vært i de samme lokalene i Torggata 23 - i hjertet av Hamar sentrum! Da tidligere eier, Per Pettersen gikk av med pensjon i 2012, tok Liv Kjersti Tangen over butikken. Hun hadde da jobbet i mange år i Astoria blomster.

-Jeg var ikke i tvil om at dette var noe jeg ønsket å gjøre. Butikken har alltid vært kjent for høy kvalitet og god service, og dette måtte selvfølgelig videreføres! Alle ansatte, med mange års erfaring i bransjen og hos Astoria blomster, ble med videre, sier Liv Kjersti som er utdannet blomsterdekoratør ved Sogn videregående skole i Oslo.

Fagkunnskap og fokus på håndverksfaget er alfa omega for Liv Kjersti og hennes medarbeidere som alle har fagbrev. Johanne Melby og Anne Mari Gåserud har sammen med Liv Kjersti jobbet tilsammen ca 40 år hos Astoria blomster. De tror også den personlige servicen er en av grunnene til at Astoria blomster har klart å holde på sitt gode navn og rykte gjennom alle disse tiårene.

- Vi er tre dekoratører som alle er stolte av jobben vår. Binderiet og håndverket er det viktigste for oss, og vi må holde fokuset på det som er faget vårt og være tro mot konseptet. Det håper vi også gjenspeiler måten vi presenterer blomstene våre på, sier Liv Kjersti som legger til at Astoria blomster har vært medlem av Interflora i 70 år, og kan sende din blomsterhilsen hvor som helt i Norge og resten av verden.

 

På bildet ser du Liv Kjersti Tangen, Johanne Melby og Anne Mari Gåserud.