Hamar i sentrum
29 nov
2017

Hamar i sentrum

Julegateåpning 25. november. Julegrantenning 2. desember. Julelørdager i Hamar kulturhus, i hele desember, med juletoner, juleverksted, pepperkaker og gløgg. Et julepyntet sentrum og sentrumsbutikker ønsker velkommen til en hyggelig og stemningsfull julehandel. 

Tekst: Vigdis Marie Blikkberget. Foto: Vigdis Marie Blikkberget og Hege Kilde

 

Juleblomster

Sliter du med å finne motivasjon til julevasken? Hva med å gjøre det litt annerledes i år! Astoria blomster web- Azalea finnes i mange forskjellige farger, og lyser opp i en ellers så mørk årstid. Den er enkel å stelle, men husk at den ikke må tørke ut, forteller daglig leder hos Astoria Blomster, Liv Kjersti Tangen.

Fyll i stede hver krik og krok i heimen med juleblomster som ikke bare lukter godt, men som setter deg i den rette julestemningen. Hva med en julerose, julekaktus eller en azalea? Hos Astoria Blomster hjelper de deg mer enn gjerne med valget.

Kanskje kjenner du noen som også synes husvask er dørgenes kjedelig? Hva med å sende vedkommende en juleblomst? Astoria Blomster er medlem av Interflora og kan formidle din hilsen i hele Norge og resten av verden. Men du; ikke drøy så alt for lenge med bestillingen. Det er jo hyggelig at det lukter reint i stua før jul også.

 

 

 

 

 

 

Julegaven

Lurer du på hva du skal gi til ”henne” i år? Gullsmed Liberg 1 web- Kjennetegnet på smykkene fra Ole Lynggaard Copenhagen er den grove overflaten. De kommer både i en sølv- og gullkolleksjon, omfavner både et ungt og gammelt publikum, samt at det følger trendene til en hver tid, sier Reidun, Anne og Klaus hos Gullsmed Liberg.

Hva med et stykke Danmark, i form av et smykke fra Ole Lynggaard Copenhagen. Det luksuriøse smykkemerket, med et veletablert renommé i over 50 år, har fokus på høy kvalitet og nyskapende design. Om du må til Danmark for å handle? Selvsagt ikke. Det er bare å ta turen til Gullsmed Liberg midt i gågata. De har vært siden tidlig 80-tallet, og fremdeles er, ene og alene om å forhandle Ole Lynggaard Copenhagen i Hamar. 

Er du lei av å høre at hun ”aldri har noe å ha på seg”? Da stikker du innom Gullsmed Liberg og kjøper en Ole Lynggaard Copenhagen som kan brukes både til hverdag og fest.

 

 

 

 

 

 

 

Julekos

Sprø svor på ribba, julevask, sju slag og julegaver. Man kan bli varm i trøya av bare tanken. Innerst inne web- Ta deg tid til litt julekos i julestria. Hva er vel ikke da bedre enn et komfortabelt antrekk som en morgenkåpe, sier eier og daglig leder av Innerst Inne, Ingrid Røsbak.

Og apropos trøya; ta den av og kryp inn i en morgenkåpe i stedet – om du har anledning selvsagt, og ikke er på jobb. Om du ikke allerede har en morgenkåpe, så hva med å ønske seg en til jul….eller si til din kjære at du har vært veldig snill i år og fortjener en førjulspresang! 

Hos undertøysforretningen, Innerst Inne, finnes et rikelig utvalg av morgenkåper i mange forskjellige farger, og størrelser. Å nei; Innerst Inne er ikke lenger en forretning kun for damene. Nå har den også fått en egen «herrekrok» med boxershortser, pyjamaser og et utvalg med undertøy i ull/silke. Og som seg hør og bør, enten du som mann skal shoppe selv – eller er med dama for å se etter lekkert undertøy til julefesten – så finnes det mulighet for en pustepause i «godstolen» like ved.

 

 

 

 

 

 

Julekaker

Føler du et press om at kakefatet må bestå av de sju slagene; goro, berlinerkranser, krumkaker osv. Hva med å bryte tradisjoner og gå for en julepai i stedet?

Triangelen cafe web- Her er Hamar-paien! Den funker fint som en julegave, eller en av våre andre populære porsjonspaier. Vi har også gavekort, sier daglig leder hos Triangel Cafe, Elin Torp.

Triangel Cafe baker den for deg. Kan jeg få friste med en sitronpai med marengs, eller kafeens egen Hamar-pai bestående av HaPå med krem, peanøtter og sjokolade.

Når du først er innom, kan du jo slå deg ned og bestille en julelatte med hjemmelaget sirup, smakfullt krydret. Og skal du ta den helt ut, kan du jo foreslå for venne-/venninnegjengen, familien eller kollegene på jobben at dere samles for en liten julemiddag før det blir alt for travelt.

Triangel Cafe sin julemeny består av asiatisk ribbe med steamed buns, servert med søtpotetpure og salat – eller en julepai med juleskinke og rødkål, servert med brød og salat. Dessert er en pekanpai med romkaramell, servert med krem.

Men husk; er dere flere enn to kan det være lurt å bestille bord. 

 

 

 

 

 

 

Program for julegrantenningen 2. desember

Ca kl. 12.00: Åpning av Jul i Kulturhuset og Pepperkakelandsby i Hamar Kulturhus

12:00-15:00: Jul i Kulturhuset, verksteder og aktiviteter, Hamar Kulturhus

14:30: Nøtteknekkeren ved St. Petersburg Festival Ballet, Kirsten Flagstad-sal, Hamar Kulturhus

15:00: Krimkonsert med Hans Olav Lahlum og Traktor, Multisal Pauline Hall, Hamar Kulturhus

15:45: Lystog fra CC Hamar gjennom gågata til Stortorget

16:00: Kunstløpoppvisninger på skøyteisen på Stortorget i regi HIL og Storhamar Kunstløp

16:30: Julegrantenning, Stortorget

17:00: Åpen Scene, Klubbscene Rolf Jacobsen, Hamar Kulturhus

18:00: Nøtteknekkeren ved St. Petersburg Festival Ballet, Kirsten Flagstad-sal, Hamar Kulturhus